UPDATE | Un nou protest al Mișcării de Rezistență ACUM. „Criuleni vrea schimbare, Plaha la închisoare!” (VIDEO)

  • 22 Iulie 2018 13:41
UPDATE | Un nou protest al Mișcării de Rezistență ACUM. „Criuleni vrea schimbare, Plaha la închisoare!” (VIDEO) Sursa FOTO: TV8

Comitetul Mișcării de Rezistență Națională ACUM a organizat duminică, 22 iulie 2018, o acțiune de protest în raionul Criuleni. Mai mulți susținători ai celor trei formațiuni de opoziție – PAS, Platforma DA și PLDM – au mărșăluit pe străzile din Criuleni scandând lozinci anti-guvernare: ”Criuleni schimbare, Plaha la închisoare”, ”Jos mafia”, ”Să vă fie frică, poporul se ridică” și ”Jos dictatura”.

Manifestanții au mers în marș de la statuia lui Mihai Eminescu până la sediul Consiliului Raional Criuleni unde președinta PAS Maia Sandu a ținut un scurt discurs mobilizator în perspectiva protestului de amploare anunțat pentru 26 august la Chișinău.

„Felicitări pentru crearea celulei de rezistență din raionul Criuleni. Suntem siguri că mesajul nostru a ajuns la APL, dar cel mai important, a ajuns la locuitorii orașului Criuleni. Bravo dumneavoastră că sunteți oameni curajoși și nu vă lăsați intimidați de acest regim. Noi vom merge în toate raioanele din țară. Ne mobilizăm cu toții pentru protestul din 26 august pentru a opri dictatura acestui regim corupt. Doar uniți putem să rezistăm în fața acestui regim odios”, a spus Maia Sandu.

Protestatarii au cerut autorităților să îndeplinească revendicările manifestanților din Rezoluția adoptată la 1 iulie 2018 în PMAN din Capitală: validarea alegerilor locale noi câștigate de liderul Platformei DA Andrei Năstase, anularea sistemului mixt de vot și penalizarea judecătorilor care au decis anularea scrutinului municipal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău