UPDATE | Ședința Consiliului municipal Chișinău a fost amânată din lipsă de cvorum

  • 17 August 2017 10:59
UPDATE | Ședința Consiliului municipal Chișinău a fost amânată din lipsă de cvorum

Ședința Consiliul municipal Chișinău, care urma să aibă loc astăzi,  a fost amânată din lipsă de cvorum. La ședință au fost prezenți doar nouă consilieri municipali. Consilierii municipali socialiști și liberali nu s-au prezentat la ședința.

Fracțiunile din Consiliu urmează să se consulte pentru a stabili o dată ulterioară a ședinței. Până atunci, însă a fost anunțată o pauză pentru un termen nedeterminat

 Pe ordinea de zi erau incluse mai multe proiecte printre care aprobarea Planului urbanistic Zonal privind valorificarea unor terenuri, darea în arendă a unor loturi de pământ și aprobarea Regulamentului de desfășurare a activității de comerț în municipiul Chișinău.

Noul proiect indică modul prin care comercianții pot să-și desfășoare activitatea în apropierea edificiilor publice, școlilor și grădinițelor, monumentelor, dar și în zonele de agrement.

Documentul prevede interzicerea comercializarii băuturilor alcoolice în apropierea spitalelor, instituțiilor de învățământ și a lăcașurilor de cult.

De la începutul lunii iunie, au fost programate opt ședințe ale Consiliului municipal Chișinău, însă doar trei au avut loc. La două dintre acestea, aleșii municipali au ales un secretar interimar al Consiliului, după ce fostul secretar Valeriu Didencu, a fost suspendat din funcție, fiind sub control judiciar într-un dosar de corupție.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău