UPDATE / Rușii au bombardat o zonă rezidențială din Harkiv: Nouă morți și circa 40 de răniți

  • 18 August 2022 12:50
UPDATE / Rușii au bombardat o zonă rezidențială din Harkiv: Nouă morți și circa 40 de răniți

Cel puțin șase persoane au fost ucise și 16 rănite într-un bombardament rusesc asupra orașului Harkiv, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, au anunțat autoritățile locale, citate de Le Figaro, scrie ziare.com.

Atacurile rusești de la Harkiv, de noaptea trecută, s-au soldat cu moartea a nouă persoane și rănuirea altor în jur de 40. După cum mai menționează biroul regional al procurorului Harkiv, în clădire locuiau persoane cu deficiențe de auz. 

Ministerul Apărării al Federației Ruse susține că au distrus o baza de mercenari străini în Harkiv. În raportul de dimineață, din 18 august, al ministerului rus se specifică că ''mai mult de 90 de militanți au fost uciși în urma unei atacurilor cu arme de mare precizie lansate de la sol.

Știrea inițială /

Primarul din Harkiv, Igor Terejov, menționase inițial pe Telegram un bilanț de trei morți și zece răniți, înainte ca guvernatorul regional Oleg Sinegoubov să-l revizuiască în creștere.

„Din nefericire, numărul morților și răniților în urma bombardamentelor (...) a crescut: șase persoane au murit, șaisprezece au fost rănite", a declarat Oleg Sinegoubov pe Telegram.

"Există un incendiu puternic la locul loviturii, într-o clădire de apartamente", a adăugat Igor Terekhov.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că atacul a „distrus în totalitate" o clădire de apartamente.

„Un atac josnic și cinic asupra civililor, care nu are nicio justificare și care demonstrează neputința agresorului", a scris el pe Telegram.

„Nu vom ierta, ne vom răzbuna", a adăugat președintele.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitri Kuleba, cere sancțiuni mult mai dure la adresa Rusiei, pentru a o descuraja să continue războiul. „Rușii au lovit o zonă rezidențială din Harkov, ucigând cel puțin 6 persoane și rănind cel puțin 16 persoane. Rusia continuă să măcelărească oameni în mijlocul Europei. Singura modalitate de a-l opri pe Putin este să i se ofere Ucrainei un ajutor militar maxim și să i se impună Rusiei sancțiuni mult mai dure", a scris Kuleba pe Twitter.

Situat la aproximativ 40 de kilometri de granița cu Rusia, în nord-estul Ucrainei, orașul Harkiv a fost bombardat în mod regulat de armata rusă de la începutul invaziei, la sfârșitul lunii februarie, însă trupele Moscovei nu au reușit niciodată să cucerească orașul.

Sute de civili au fost uciși în regiunea Harkiv de la începutul războiului, potrivit numărătorii autorităților.

În prezent, forțele rusești își concentrează ofensiva în estul și sudul Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău