UPDATE / Rusia impune sancțiuni pentru mai mulți oficiali din R. Moldova. Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, convocat la Ministerul rus de Externe

  • 25 Aprilie 2023 11:16
UPDATE / Rusia impune sancțiuni pentru mai mulți oficiali din R. Moldova. Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, convocat la Ministerul rus de Externe

Federația Rusă expulzează un angajat al Ambasadei R. Moldova la Moscova și impune sancțiuni pentru mai mulți oficiali din R. Moldova, anunță RIA Novosti, după convocarea ambasadorul Lilian Darii la Ministerul rus de Externe, transmite Radio Chișinău.

Conform Ministerului rus de Externe, acesta este un răspuns al Moscovei la decizia autorităților de la Chișinău de a expulza, pe 19 aprilie, un angajat al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău. Autoritățile de la Moscova nu menționează în comunicat, numele oficialilor din R. Moldova cărora le vor fi impuse sancțiuni.

Potrivit lui Nicu Popsescu, timp de foarte mulți ani Federația Rusă a recurs la politici ostile față de Republica Moldova, față de cetățenii moldoveni, față de economie, față de independența țării. Acest lucru s-a manifestat prin sprijinirea separatismului, prin sprijinul și menținerea prezenței ilegale pe teritoriul țării, prin introducerea embargourilor asupra produselor din Republica Moldova, asupra vinurilor, asupra fructelor și legumelor.

„În acest context, Federația Rusă continuă aceste măsuri ostile care afectează negativ cetățenii Republicii Moldova”, a adăugat șeful MAEIE.

Știrea inițială...

Ambasadorul R. Moldova la Moscova, Lilian Darii, a fost convocat marți, 25 aprilie, la Ministerul rus de Externe, în legătură cu expulzarea de către autoritățile moldovene a unui diplomat rus.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău