UPDATE | Referendumul pentru demiterea lui Chirtoacă, respins în prima instanță. PSRM: primarul va fi demis până la sfârșitul anului

  • 05 Aprilie 2017 11:53
UPDATE | Referendumul pentru demiterea lui Chirtoacă, respins în prima instanță. PSRM: primarul va fi demis până la sfârșitul anului

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a respins solicitarea Partidului Socialiștilor de a înregistra grupul de inițiativă care să colecteze semnături pentru un referendum local de demitere a primarului Dorin Chirtoacă.

Informația a fost confirmată pentru IPN de către Tatiana Iovu, avocatul lui Dorin Chirtoacă. Potrivit Tatianei Iovu, instanța de judecată a respins solicitarea ca fiind neîntemeiată.

Decizia primei instanțe poate fi atacată la Curtea de Apel în termen de 30 de zile.

Consilierii socialiști cred însă că procesul de organizare a referendumului local va fi dus până la capăt, fie prin Consiliul municipal, fie prin instanța de judecată.

Consilierul PSRM, Ion Ceban s-a declarat convins astăzi în cadrul unei conferințe de presă că până la sfârșitul acestui an primarul Dorin Chirtoacă va fi demis.

Amintim că socialiștii au mai avut două tentative de a-l demite pe Dorin Chirtoacă prin referendum, una înainte de alegerile parlamentare din 2014 și alta înainte de cele prezidențialele din 2016, dar inițiativele au fost respinse de instanțele de judecată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău