UPDATE | Protestul organizat de PSRM împotriva arestării procurorului general, Alexandr Stoianoglo, s-a încheiat

  • 10 Octombrie 2021 13:32
UPDATE | Protestul organizat de PSRM împotriva arestării procurorului general, Alexandr Stoianoglo, s-a încheiat

Un protest organizat de Partidul Socialiștilor împotriva arestării procurorului general, Alexandr Stoianoglo a avut loc, duminică, 10 octombrie, la Chișinău. Mitingul s-a desfășurat în centrul Capitalei, în apropierea Parlamentului și Președinției. La manifestațe au luat parte câteva sute de persoane.

Participanții la protest au scandat ”Jos Maia Sandu!”, ”Nu dictaturii!”, ”Demisia!”, ”Libertate lui Stianoglo!”. Vicepreședintele Partidului Socialiștilor, Vlad Bătrâncea, a acuzat Partidul Acțiune și Solidaritate de faptul că ar încerca să reinstaureze statul capturat.

„Nu vom permite dicatura în Republica Moldova!”, a declarat Vlad Bătrâncea. El a subliniat că arestarea procurorului general nu ar fi altceva decât o comandă politică. La rândul său, liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, a acuzat actuala putere de incompetență și de faptul că este finanțată de către patronii lor din „așa-zisa Uniune Europeană”. El a mai spus că lupta împotriva corupție nu ar trebui să înceapă de la procurorul general, ci de la „modificarea sistemului”.

Mai mulți vorbitori i-au imputat actualei puteri că ar utiliza împotriva lui Alexandr Stoianoglo aceleași persoane din justiție care au servit regimul Plahotniuc. Ei s-au referit, în particular, la fostul șef al procuraturii anticorupție, Viorel Morari.

Participanții la miting au mai adoptat o rezoluție în care au cerut ceea ce ei au numit „restabilirea statului de drept” și încetarea derapajelor anticonstituționale în sistemul de drept. Manifestația s-a desfășurat fără incidente.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău