Protestul în susținerea primarului ales Andrei Năstase s-a încheiat (VIDEO)

  • 20 Iunie 2018 22:25
Protestul în susținerea primarului ales Andrei Năstase s-a încheiat (VIDEO) Sursa: Captură video

Câteva mii de susținători ai primarului ales al Capitalei, Andrei Năstase, au protestat în această seară la Primărie față de decizia de invalidare a alegerilor locale noi din Chișinău. De la primărie protestatarii au mers în marș până la sediul Partidului Democrat, aflat la guvernare, pe care îl consideră responsabil de situația din Republica Moldova. Protestul s-a încheiat la ora 20:30.

La finalul manifestației de astăzi din Piața Marii Adunări Naționale, Maia Sandu, a îndemnat oamenii să iasă la protest.

Este foarte important să urmărim știrile, să aflam următoarea ședință de judecată și să mergem ca să ne exprimăm dezacordul cu deciziile controlate de oligarhi. Dacă nu se întâmplă acest lucru și pe parcursul zilei de mâine, ne vedem mâine seară în fața Primăriei, la ora 18:00. Este important să venim într-un număr mare, pregătiți și mâine, și poimâine, până reușim”.

Andrei Năstase a declarat în timpul protestului că decizia instanței care nu a confirmat legalitatea alegerilor este una politică și arbitrară. El a mai spus că a contestat această decizie la Curtea de Apel.

„Rezultatele acestor alegeri au fost recunoscute de toată lumea, de către observatorii imparțiali care au monitorizat alegerile și au spus că aceste alegeri s-au desfășurat cum s-au desfășurat, dar nimic nu afectează rezultatul. Faptul că oamenii sunt aici, ar trebui să ne întrebăm de ce oamenii sunt aici, la această întrebare ar trebui să răspundă guvernare, cei care au comandat această decizie arbitrară.”

La protest au participat și reprezentanți ai Partidului Acțiune și Solidaritate, care l-au susținut pe Andrei Năstase la alegerile pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. Președinta PAS Maia Sandu a spus că invalidarea alegerilor înseamnă dictatură.

„O să comunicăm cu toții oficialii de la Bruxelles, pentru că lucrurile care se întâmplă în Chișinău depășesc orice limită, nu putem să admitem mai departe aceste abuzuri. Dincolo de această linie roșie este doar dictatura și dacă nu vom reacționa acum și trebuie să reacționăm noi, cetățenii să ieșim în stradă să ne apărăm votul. Nu mai e nimeni să ne protejeze, nicio instituție a statului nu vrea să ne protejeze. Facem apel la toți cetățenii să iasă în stradă astăzi, mâine, poimâine până când vom reuși ca votul nostru să fie necunoscut”.

De la Primărie, protestatarii au mers în marș până în fața sediului Partidului Democrat, aflat la putere, acuzând guvernarea de tergiversarea validării alegerilor.

Partidul Democrat a anunțat anterior prin vocea purtătorului său de cuvânt Vitalie Gămurari că decizia instanței este una sensibilă și trebuie evaluată prin prisma argumentelor juridice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău