UPDATE | Procuratura confirmă reținerea câtorva zeci de polițiști, în timpul unei ședințe la Ministerul de Interne

  • 25 Octombrie 2016 15:49
UPDATE | Procuratura confirmă reținerea câtorva zeci de polițiști, în timpul unei ședințe la Ministerul de Interne

Procuratura Generală conformă reținerea mai multor polițiști din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare, anunțând că mai mult edetalii vor fi oferite astăzi, într-o conferință de presă, la 17.00. Conferința de presă va fi susținută de conducerea Procuraturii Anticorupție și cea a Inspectoratului General al Poliției, se precizează într-un comunicat de presă al Procuraturii.

Zeci de colaboratori ai Inspectoratului Național de Patrulare au fost reținuți astăzi de procurori anticorupție. Totul s-a întâmplat în timpul unei ședințe de lucru cu întregul efectiv, eveniment care a avut loc la MAI.

Procurorul General Interimar, Eduard Harunjen a declarat pentru Deschide.MD că au fost reținuți 28 de polițiști, însă operațiunea este în desfășurare.

Polițiștii respectivi au fost citiți de pe o lista, iar imediat ce se ridicau în picioare erau reținuti de către procurorii anticorupție sub privirile colegilor. Operațiunea are la bază mai multe acțiuni de flagrant, care s-ar fi desfășurat în ultimele zile, în care agenți sub acoperire i-au filmat pe polițiști cum luau mită, ca să nu dea amenzi pentru diferite contravenții la legislația rutiera, inclusiv consum de băuturi alcoolice la volan, precizează sursa citată.

În cadrul ședinței în care s-au desfasurat reținerile, a avut loc și premierea altor polițiști, care nu au căzut prada ispitei agenților sub acoperire și și-au făcut datoria în mod corect.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău