UPDATE | O nouă ședință de judecată în cel de-al doilea dosar deschis pe numele lui Vlad Filat. Apărarea a solicitat din nou sesizarea Curții Constituționale (ZdG)

  • 15 Aprilie 2019 14:34
UPDATE | O nouă ședință de judecată în cel de-al doilea dosar deschis pe numele lui Vlad Filat. Apărarea a solicitat din nou sesizarea Curții Constituționale (ZdG)

Astăzi, 15 aprilie, a avut loc o nouă ședință de judecată în cel de-al doilea dosar deschis pe numele ex-premierului Vlad Filat. 

UPDATE | Ziarul de Gardă scrie că avocatul fostului premier, Victor Munteanu, a cerut Curții Constituționale pentru a verifica constituționalitatea a două articole din Codul de Procedură penală, în ceea ce ține de încălcarea principiului nevinovăției, instanța urmând să spună mâine dacă acceptă această cerere. Procurorii susțin că apărarea luI Vlad Filat tergiversează examinarea cazului. 

Potrivit Ziarului de Gardă, Vlad Filat este învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Sursa citează un comunicat al Procuraturii în care se menționează că fostul premier ar fi achitat, în iulie 2013, peste 12,8 milioane de lei uneu companii de consultanță din Washington, SUA, în baza unui contract de asistență în campania electorală pentru un partid politic la alegerile parlamentare din noiembrie 2014. Astfel, Filat ar fi efectuat transferuri din conturile companiilor gestionate prin intermediar în care erau depozitate mijloace financiare obținute prin infracțiuni de corupție din Banca de Economii.

Amintim că Vlad Filat a fost condamnat, în 2016, la 9 ani de închisoare cu executare într-un dosar de corupție și trafic de influență. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău