Numărul victimelor celor două atacuri din capitala somaleză a ajuns la 85

  • 15 Octombrie 2017 13:21
Numărul victimelor celor două atacuri din capitala somaleză a ajuns la 85

Numărul victimelor celor două atacuri cu bombă care au avut loc în capitala somaleză, Mogadishu, a ajuns la 85, făcând ca acestea să fie cele mai grave din țară, de când militanții islamiști au început insurgența, în 2007.

Poliția a declarat că un camion a explodat sâmbătă în fața unui hotel, la intersecția K5, care este într-o zonă cu birouri guvernamentale, restaurante și magazine, provocând prăbușirea clădirilor și incendierea mașinilor. Două ore mai târziu, o altă explozie a avut loc în cartierul Medina, scrie Rador.

Potrivit poliției, majoritatea celor morți sunt civili. Fațadele mai multe magazine din intersecție au fost grav avariate de suflul exploziei. Ambulanțe cu echipe medicale au sosit la locul exploziei pentru a acorda ajutor victimelor. 

Nu se știe deocamdată care a fost ținta atacului. Hotelul Safari din apropiere este frecventat de somalezi care se întorc din străinătate, de angajați guvernamentali și de jurnaliști. În mod obișnuit, forțele de securitate somaleze opresc și percheziționează vehicule la intersecția respectivă. 

Al-Shabaab, grupare islamistă afiliată rețelei teroriste Al-Qaida care urmărește înființarea unui stat islamic în Somalia, comite constant atacuri în țara est-africană.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău