UPDATE / Nouă persoane au fost ucise în atacul rusesc asupra orașului ucrainean Kramatorsk, dintre care trei copii

  • 28 Iunie 2023 12:37
UPDATE / Nouă persoane au fost ucise în atacul rusesc asupra orașului ucrainean Kramatorsk, dintre care trei copii

Serviciile ucrainene de urgență au comunicat că nouă persoane au fost ucise în urma unui atac rusesc cu rachetă asupra orașului estic Kramatorsk. Trei dintre acestea erau copii. Alte mai mult de 50 de persoane au fost rănite, printre care trei columbieni aflați în vizită și un scriitoru ucrainean, scrie BBC.

Știrea inițială

Până în prezent, numărul declarat de victime în urma atacului rusesc cu rachetă asupra orașului ucrainean Kramatork este de opt, în timp ce mai mult de 50 de persoane sunt rănite, scrie BBC, citat de Rador.

O rachetă a distrus un restaurant aglomerat la ora cinei, îngropând oamenii sub dărâmături. Echipele de salvare și-au petrecut noaptea căutând supraviețuitori. Până în acest moment au descoperit trei. Printre victime se numără copii de 12 și 15 ani.

Președintele Zelenski a transmis condoleanțe familiilor celor uciși și a afirmat că Rusia trebuie făcută responsabilă pentru atacurile sale împotriva civililor. Kramatorsk a devenit de multe ori ținta atacurilor de la începutul invaziei. În luna aprilie 2022 un raid aerian a lovit gara orașului, ucigând mai mult de 60 de civili și rănind cel puțin 120.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:3,6 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău