UPDATE | Noua Caledonie: Peste 53% dintre localnici, împotriva independenței față de Franța (rezultate definitive)

  • 04 Octombrie 2020 15:39
UPDATE | Noua Caledonie: Peste 53% dintre localnici, împotriva independenței față de Franța (rezultate definitive)

Cetățenii din Noua Caledonie au votat în majoritate împotriva independenței față de Franța la referendumul de duminică, însă într-un procent mai redus decât la consultarea din urmă cu doi ani, deși prezența la vot a fost mult mai mare, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

După numărarea voturilor din toate cele 304 secții de votare, rezultatele definitive arată că tabăra "nu" a obținut 53.26% din sufragii.

Este al doilea referendum eșuat pentru susținătorii independenței acestui teritoriu francez de peste mări. Cu prilejul primului referendum din 4 noiembrie 2018, tabăra "nu" a câștigat cu 56,7% din voturi, iar "da" a avut 43,3% din opțiuni.

Distanța dintre cele două tabere s-a redus la acest referendum, la care participarea a fost estimată la aproape 86%.

 

ORA 15.10 Noua Caledonie: Vot la limită împotriva independenței față de Franța (rezultate parțiale)

 

Cetățenii din Noua Caledonie par să fi votat în majoritate împotriva independenței față de Franța la referendumul de duminică, după aproape 170 de ani de dominație colonială, relatează Reuters și AFP.

Cu voturile numărate în 249 din cele 304 secții de votare, rezultatele parțiale arată că tabăra "nu" este în frunte cu 54,8% din sufragii, iar avansul este în creștere pe măsură ce vin rezultatele din capitala Noumea, în mod tradițional pro-Franța, potrivit Reuters.

Potrivit France Presse, care citează Înaltul comisariat, votul pentru "nu" este de 53,5%, după numărarea a 70% din voturi.

Dacă votul împotrivă este confirmat, ar fi al doilea referendum eșuat pentru susținătorii independenței acestui teritoriu francez de peste mări. Cu prilejul primului referendum din 4 noiembrie 2018, tabăra "nu" a câștigat cu 56,7% din voturi, iar "da" a avut 43,3% din opțiuni. Distanța dintre cele două tabere s-a redus la acest referendum, unde participarea a fost estimată la aproape 86%.

Sursa:Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Tue
11
Wed
11
Thu
13
Fri
11
Sat
11
Arhivă Radio Chișinău