UPDATE | Maria Cărăuș a fost suspendată din funcția de viceministru al Finanțelor

  • 11 Octombrie 2017 15:25
UPDATE | Maria Cărăuș a fost suspendată din funcția de viceministru al Finanțelor

Ministrul adjunct al Finanțelor, Maria Cărăuș, a fost suspendată din funcție pe perioada desfășurării urmăririi penale într-un dosar de corupție în care a fost reținută la finele săptămânii trecute.

Guvernul a aprobat în acest sens un demers al Procuraturii Anticorupție. După reținere, Maria Cărăuș a fost plasată în arest în izolator pe un termen de 30 de zile.

Amintim că viceministrul finanțelor și trei oameni de afaceri sunt suspectați de tentativa de trucare a unor licitații publice, ce urma să fie organizată de Spitalul Clinic Republican. Cauza este legată de alocarea a 15 milioane de lei din Fondul de Rezervă, pentru reparația instituției medicale.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, Maria Cărăuș ar fi încercat să  convingă persoane din conducerea spitalului că transferul acestor bani depinde exclusiv de  decizia ei și că ar fi cerut și o recompensă pentru asta.

Ea ar fi cerut unui reprezentant al Spitalului Clinic Republican să favorizeze unele companii din domeniul construcțiilor la licitația publică ce urma să aibă loc pe 11 octombrie 2017. În momentul reținerii sale, Maria Cărăuș a respins acuzațiile aduse.

De asemenea, au fost reținuți și trei oameni de afaceri, suspectați, la fel ca și Maria Cărăuș, de corupere pasivă și activă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău