UPDATE / Protestul din Chișinău organizat de susținătorii Partidului „ȘOR”. Circulația rutieră pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală a fost reluată în totalitate

  • 07 Mai 2023 14:47
UPDATE / Protestul din Chișinău organizat de susținătorii Partidului „ȘOR”. Circulația rutieră pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală a fost reluată în totalitate

Circulația rutieră pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală a fost reluată în totalitate. Protestul s-a încheiat.

Poliția informează că a eliberat banda de circulație pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt spre sectorul Buiucani.

Polițiștii au eliberat o bandă de circulație pe bd. Stefan cel Mare și Sfânt pentru transportul personal și cel cu regim prioritar de circulație, pe tronsonul cuprins între străzile Bănulescu Bodoni și Maria Cebotari, scrie Radio Chișinău.

În legătură cu acțiunea de protest anunțată astăzi, 7 mai, în municipiul Chișinău, este sistată circulația troleibuzelor pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, perimetrul străzilor Bănulescu Bodoni și Mihai Viteazul, anunță RTEC.

Troleibuzele sunt redirecționate, după cum urmează: 

Rutele nr. 1, 4, 5, 8, 22 și 34 spre Botanica - pe A. Șciusev - str. București;

Rutele nr. 1, 5, 8, 22 și 34 spre Buiucani - pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt - str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni - str. București - A. Șciusev - M. Viteazul - str. Columna și in continuare pe traseul stabilit.

Totodată, oamenii legii recomandă șoferilor să ocolească această zonă și să se deplaseze pe străzile adiacente.

UPDATE/ Polițiști au depistat asupra unor participanți la întrunire substanțe inflamabile, cu care protestatarii intenționau, potrivit declarațiilor acestora, să incendieze anumite obiecte.

UPDATE/ Manifestanții protestează în fața Parlamentului. Circulația transportului este sistată pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, perimetrul străzilor Mt. G. Bănulescu Bodoni și Mihai Viteazul. Poliția le recomandă șoferilor să ocolească această zonă și să se deplaseze pe străzile adiacente, scrie Radio Chișinău.

UPDATE/ 27 de persoane cu comportament suspect au fost conduse la sediile Poliției pentru identificare și documentare, 4 dintre acestea au declarat oamenilor legii că au venit la întrunire pentru a fi remunerate, informează Poliția.

UPDATE/ Mișcarea Pentru Popor, condusă de Partidul Șor, organizează la această oră un protest în centrul Chișinăului

Protestatarii de deplasează într-un marș pe bulevardul Ștefan cel Mare, spre Parlament, și scandează lozinci împotriva președintei Maia Sandu și împotriva guvernării.

Anterior, Partidul Șor anunțase că mai mulți membri ai formațiunii au fost percheziționați și reținuți, inclusiv din regiunea Găgăuză, unde reprezentanta Partidului Șor, Evghenia Guțul, candidează pentru funcția de guvernator.

Amintim că în toamna trecură, Partidul Șor a organizat mai multe proteste antiguvernamentale. Presa de investigații a descoperit că acestea erau plătite, ulterior procurorii i-au prins în flagrant pe organizatori cu sume de bani destinați protestelor.

Liderul Partidului Șor, fugarul Ilan Șor, a fost condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul furtul miliardului. El a fugit din R. Moldova și s-ar afla în Israel. Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, cercetată pentru finanțarea ilegală a partidului, se află în arest la domiciliu, după ce săptămâna trecută a încercat să părăsească R. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:4,63 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
12
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău