UPDATE | La Stockholm, un vehicul a intrat într-o mulțime de oameni. Poliția suspectează un atac terorist

  • 07 Aprilie 2017 16:43
UPDATE | La Stockholm, un vehicul a intrat într-o mulțime de oameni. Poliția suspectează un atac terorist

Un camion a intrat vineri în mulțimea de pe o stradă comercială din centrul orașului Stockholm, relatează presa suedeză, citată de Reuters.

UPDATE ORA 17.11 Incident la Stockholm: 'Suedia a fost atacată', afirmă premierul Stefan Löfven

Cel puțin două persoane au murit și alte câteva au fost rănite vineri după ce un camion a intrat în mulțimea de pe o arteră comercială și apoi s-a izbit în vitrina unui magazin în centrul capitalei Suediei, Stockholm, a anunțat poliția, în timp ce premierul Stefan Löfven a spus că țara sa 'a fost atacată' și că totul indică faptul că este vorba de un 'act de terorism', transmite Reuters.

UPDATE | La Stockholm, un vehicul a intrat într-o mulțime de oameni. Poliția suspectează un atac terorist

Postul public de radio suedez a relatat că trei persoane au murit în incident, dar că bilanțul morților ar putea fi mai mare.

O zonă din centrul Stockholm-ului a fost închisă, iar la fața locului se află numeroase echipaje de poliție și ale serviciilor de urgență.

Potrivit agenției suedeze de știri TT, circulația metroului a fost suspendată.

Forțele de securitate au anunțat că suspectează un atac terorist, potrivit DPA.

Premierul Stefan Löfven a declarat la rândul său că Suedia 'a fost atacată' și că totul indică faptul că este vorba de un 'act de terorism', potrivit agenției de presă TT.

Incidentul s-a produs în apropierea unui mare magazin, la intersecția dintre o mare arteră și cea mai frecventată stradă pietonală din capitala Suediei.

Poliția suedeză suspectează un atac terorist în cazul incidentului în care un camion a intrat vineri în mulțimea de pe o stradă comercială din centrul capitalei Stockholm, omorând cel puțin două persoane și rănind alte câteva, transmite DPA. 

 

Potrivit poliției, mai multe persoane au fost rănite, scrie AGERPRES.

"Un vehicul a rănit mai multe persoane pe (strada) Drottningatan", a declarat pentru Reuters purtătoarea de cuvânt a poliției, Towe Hagg.

Postul public de radio a relatat că trei persoane au murit în incident, potrivit Reuters.

Incidentul s-a produs în jurul orei 13.00 GMT, în apropierea unui mare magazin, la intersecția dintre o mare arteră și cea mai frecventată stradă pietonală din capitala Suediei, relatează și AFP, citând poliția.

Echipaje ale poliției au fost trimise la fața locului.

Zona a fost eliberată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău