UPDATE | Explozia de lângă un birou al FSB din Rusia, calificată drept „atac terorist” de către Procuratura de la Moscova

  • 31 Octombrie 2018 12:25
UPDATE | Explozia de lângă un birou al FSB din Rusia, calificată drept „atac terorist” de către Procuratura de la Moscova

O persoană a fost ucisă și alte trei rănite, miercuri, de o explozie produsă în apropierea unui birou al Serviciului federal de securitate rus (FSB) din orașul Arhanghelsk, situat în nord-vestul Rusiei, transmit Reuters și AFP, potrivit Agerpres.

''A fost detonată o încărcătură explozivă'', a declarat un purtător de cuvânt al administrației locale din Arhanghelsk. Acesta a precizat că o persoană a decedat și alte trei au fost spitalizate în urma deflagrației. 

Comisia de anchetă a Procuraturii Generale Ruse a calificat explozia de la Arhanghelsk drept atentat terorist. O bombă artizanală a fost adusă de un minor, în vârstă de 17 ani, în sediul Serviciului Federal de Securitate, FSB, din orașul Arhanghelsk, din Rusia, relatează Agenția de presă TASS, cu referire la serviciile operative ruse, potrivit RADOR.  

"A fost demarată o anchetă la Arhanghelsk în cazul exploziei produsă în sediul FSB, calificând drept "atac terorist" explozia care a avut loc miercuri, 31 octombrie", se precizează în comunicatul remis de Comisia de anchetă a Procuraturii Generale Ruse.
Minorul care a adus bomba a decedat, în timpul deflagrației.

"Potrivit primelor informații, în urma atacului și-a pierdut viața un adolescent în vârstă de 17 ani, care a adus în clădire dispozitivul explozibil artizanal. Se stabilește identitatea tănărului", se precizează în comunicatul remis de Comisia de anchetă a Procuraturii Generale Ruse. 
"Sunt audiați martorii oculari, sunt efectuate expertizele ce se impun", a mai anunțat Comisia de anchetă a Parchetului General Rus.

Trei angajați ai FSB au fost răniți în urma deflagrației.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău