UPDATE / Examinarea sesizării cu privire la legalitatea Partidului Șor de către CC. Ședința a fost amânată pentru săptămâna viitoare

  • 14 Iunie 2023 17:03
UPDATE / Examinarea sesizării cu privire la legalitatea Partidului Șor de către CC. Ședința a fost amânată pentru săptămâna viitoare

Ședința Curții a fost amânată pentru luni, 19 iunie.

Reprezentanții Guvernului și cei ai Partidului Șor rostesc astăzi, 14 iunie, ultimele luări de cuvânt în fața magistraților Curții Constituționale, care ulterior vor lua o decizie în privința legalității formațiunii. Primul care și-a prezentat pledoariile a fost avocatul Executivului, Eduard Digore, care aproape trei ore a încercat să convingă magistrații constituționali că Partidul Șor e unul antidemocratic și acționează contrar principiilor statului de drept, transmite Radio Chișinău.

Acest partid este unul populist, antidemocratic și acționează contrar principiilor statului de drept. Astfel și-a început pledoariile reprezentantul Guvernului, Eduard Digore, care a amintit și despre dosarele intentate pe numele liderilor Partidului Șor.

„Ceea ce se poate desprinde din activitatea acestui partid și acțiunile liderilor săi  se rezumă la următoarele: corupție, fraudă a banului public, proteste contra bani, finanțare ilegală a activității partidului și campaniilor electorale, folosirea finanțărilor din străinătate, implicarea cetățenilor străini, instigare la ură și violență, amenințări asupra funcționarilor…”, a declarat Digore.

De cealaltă parte, deputatul partidului Șor, Denis Ulanov, a sugerat că toate afirmațiile făcute de către reprezentantul Guvernului sunt irelevante și nu au nicio tangență cu obiectul sesizării.

Nu aș vrea să discutăm despre ceea ce a fost menționat de către domnul Digore, pentru că nu are nicio legătură cu cele ce trebuiau discutate aici. Cred că nu trebuie să pierdem timpul pentru a demonstra magistraților ceea ce este evident – nimeni din numele partidului nu a chemat la violență și destabilizări în masă…dacă e să ne referim la celelalte poziții din sesizare, toate argumentele sunt construit pe acuzațiile precum că politica partidului nostru nu coincide cu a PAS-ului”, a spus Ulanov.

Amintim că Partidul Șor este acuzat că a acționat în contradicție cu principiile statului de drept și a pus în pericol suveranitatea și independența R. Moldova, fiind finanțat din exterior și sprijinit de către serviciile secrete ruse. În baza celor prezentate de către ambele părți, Curtea Constituțională urmează să se pronunțe în privința legalității acestui partid.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău