Update | Doi dintre cetățenii R.Moldova, răpiți de forțele separatiste de la Tiraspol, au fost eliberați (MAI)

  • 08 Octombrie 2020 16:55
Update | Doi dintre cetățenii R.Moldova, răpiți de forțele separatiste de la Tiraspol, au fost eliberați (MAI)

Polițistul de la Inspectoratul din Florești, Andrei Amarafi și un alt cetățean, Adrian Glijin, care au fost sechestrați ieri de forțele de la Tiraspol, au fost eliberați, informează Ministerul Afacerilor Interne. Potrivit unui comunicat al instituției, ei ar fi în afara oricărui pericol, iar cazul este investigat în continuare conform legii, rezultatele anchetei urmând a fi comunicate ulterior.

Potrivit președintelui Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, Alexandru Jizdan, în total, patru cetățeni ai Republicii Moldova au fost răpiți ieri de forțele separatiste de la Tiraspol. Serviciul de relații cu presa de la Ministerul de Interne a comunicat pentru Radio Chișinău că nu are date oficiale despre răpirea celorlalți doi cetățeni moldoveni.

Alexandru Jizdan a comunicat în cadrul unei conferințe de presă că cei patru ar fi fost reținuți în cadrul unei operațiuni bine organizate a așa-numitului minister al securității din stânga Nistrului, cu implicarea trupelor speciale, fiind acuzați spionaj și sunt deținuți în penitenciarele din Tiraspol.  

Premierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a anunțat, în cadrul aceleiași conferințe de presă, că au fost informați toți partenerii internaționali în formatul 5 plus 2 și s-a discutat pe platforma OSCE de la Viena despre violarea drepturilor omului în regiunea transnistreană. 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău