UPDATE | Discuțiile dintre Blocul ACUM și PSRM s-au finalizat

  • 11 Aprilie 2019 12:24
UPDATE | Discuțiile dintre Blocul ACUM și PSRM s-au finalizat

Discuțiile dintre Blocul ACUM și PSRM s-au finalizat. Socialistul Ion Ceban a declarat că următoarele acțiuni ale formațiunii pe care o reprezintă vor fi discutate în cadrul Consiliului Republican care se va întruni mâine.

Menționăm că socialiștii propun crearea unei alianțe care să sprijine proiectele lor, printre care consolidarea statutului limbii ruse, sporirea împuternicirilor președintelui, portofoliile de miniștri la apărare și externe în Guvern și funcția de președinte al Parlamentului.

Pe de altă parte, Blocul ACUM insistă pe adoptarea pachetului de legi pentru așa-numita dezoligarhizare a țării și asigurarea independenței instituțiilor statului. Reprezentanții Blocului au declarat că exclud posibilitatea crearea unei alianțe formalizate cu PSRM și susținerea proiectelor care pot dezbina societatea.

Socialiștii susțin că nu examinează crearea unei alianțe cui Partidul Democrat și nu exclud că dacă nu vor identifica un numitor comun cu Blocul ACUM, se va ajunge la alegeri parlamentare anticipate.

Întrevederea are loc la propunerea socialiștilor. Blocul ACUM este reprezentat de Alexandru Slusari și Mihai Popșoi, vicepreședinți ai Platformei Demnitate și Adevăr și Partidului Acțiune și Solidaritate. Președinta PSRM, Zinaida Greceanîi, care inițial a venit la discuții, a plecat pe motiv că la ședință nu participă liderii Blocului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:1,54 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău