UPDATE | Diplomații ruși expulzați din Marea Britanie au părăsit sediul Ambasadei Rusiei

  • 20 Martie 2018 14:02
UPDATE | Diplomații ruși expulzați din Marea Britanie au părăsit sediul Ambasadei Rusiei

Diplomații ruși expulzați din Marea Britanie au părăsit marți, 20 martie, sediul Ambasadei Federației Ruse de la Londra, îndreptându-se spre aeroport, informează Agenția de presă RIA NOVOSTI.

Se precizează că diplomații au părăsit sediul misiunii diplomatice ruse însoțiți de membrii familiilor lor. Coloana auto, formată din peste zece mașini și microbuze, a plecat spre aeroporutul internațional.

De asemenea, sursa citată amintește că ambasadorul Federației Ruse în Marea Britanie, Aleksandr Iakovenko, va sosi de asemenea la aeroport pentru a-și lua rămas bun de la angajații ambasadei. 

La 14 martie, premierul Marii Britanii, Theresa May, a anunțat expulzarea a 23 de diplomați ruși din Regatul Unit, acuzându-i de implicare în cazul otrăvirii fostului agent rus GRU Serghei Skripal și a fiicei sale Iulia.

Moscova a întreprins măsuri ca răspuns la acțiunile Londrei, anunțând expulzarea de diplomați britanici de la Moscova. Partea rusă a respins, în repetate rânduri, acuzațiile formulate de Marea Britanie și de alte state europene, subliniind că acestea sunt nefondate.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău