UPDATE | Atacul armat din orașul Utrecht. Anunțul Agenției naționale pentru securitate și contraterorism din Olanda

  • 18 Martie 2019 15:52
UPDATE | Atacul armat din orașul Utrecht. Anunțul Agenției naționale pentru securitate și contraterorism din Olanda

Focuri de armă s-au auzit luni în diferite locuri din orașul Utrecht, în centrul Olandei, făcând mai mult victime, fiind vorba de un act "potențial terorist", a anunțat Agenția națională pentru securitate și contraterorism (NCTV), potrivit AFP și Reuters, potrivit Agerpres.

"Focuri de armă au fost auzite în această dimineață la Utrecht în mai multe locuri", a spus directorul NCTV, Pieter-Jaap Aalbersberg, într-o conferință de presă la Haga.

El a precizat de asemenea că "o importantă operațiune a poliției este în desfășurare pentru a-l găsi pe atacator".

"Multe lucruri sunt încă neclare la acest moment, iar autoritățile locale depune mari eforturi să stabilească ce s-a întâmplat exact. Ce știm este că suspectul este în libertate", a spus Aalbersberg, precizând că incidentul "pare să fie un atac terorist".

El a refuzat să precizeze numărul răniților și să comenteze starea lor și nu a confirmat niciun deces. În același timp, poliția din Utrecht a atras atenția în legătură cu un bărbat turc de 37 de ani. Potrivit DPA, autoritățile olandeze le-au cerut locuitorilor din Utrecht să nu iasă din casă atât timp cât sunt în desfășurare operațiunile de căutare a atacatorului.

UPDATE Germania își intensifică supravegherea la frontiera cu Olanda, informează news.ro.

Potrivit sursei citate, se întâmplă după ce autoritățile olandeze i-au transmis semnalmentele și i-au cerut să-l caute pe autorul atacului de la Utrecht; un automobil Renault Clio roșu dat în urmărire inițial, abandonat în oraș.  

Autoritățile olandeze bănuiesc că cel puțin o persoană a fost ucisă în timpul unui incident armat produs luni într-un tramvai în orașul Utrecht, a anunțat o purtătoare de cuvânt a poliției olandeze, citată de Reuters, potrivit Agerpres.

Separat, postul de televiziune public olandez NOS a informat că un așternut alb a fost pus peste corpul unei persoane lângă tramvaiul în care a avut loc incidentul.

Agenția de presă națională olandeză ANP, preluată de France Presse, a relatat că în incidentul armat de la Utrecht a fost omorâtă cel puțin o persoană. Victima se află pe sol, între cele două vagoane ale tramvaiului, conform unui jurnalist al ANP prezent la locul incidentului.

Informația nu a fost deocamdată confirmată oficial de poliție, care a indicat că nu exclude pista teroristă.

În urma acestui incident, autoritățile olandeze din provincia Utrecht au decis ridicarea alertei antiteroriste la nivelul maxim. Coordonatorul Național Antiterorism a anunțat că s-a decis ridicarea nivelului de alertă în provincie deoarece suspectul este încă în libertate.

Totodată, autoritățile au sporit securitatea în școli, moschei și nodurile de transport. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău