UPDATE | Atacatorul din Trebes, Franța, era cunoscut poliției pentru infracțiuni minore

  • 23 Martie 2018 18:59
UPDATE | Atacatorul din Trebes, Franța, era cunoscut poliției pentru infracțiuni minore

Potrivit ultimelor informații, atacatorul din Trebes, în sud-vestul Franței, a ucis cel puțin trei persoane în incidentul de vineri. Ministrul francez de interne, Gerard Collomb, a precizat că atacatorul, care a fost ucis în timpul operațiunilor forțelor de securitate, este Redouane Lakdim, în vârstă de 26 de ani, rezident în orașul Carcassonne, unde a început incidentul armat. Atacatorul a acționat de unul singur, a preciazt oficialul francez.

"Era cunoscut pentru infracțiuni minore. Era cunoscut ca deținător de droguri, deci nu puteam considera că ar fi un radicalist care intenționează să comită un atac. L-am monitorizat și am decis că nu a fost radicalizat", a subliniat Gerard Collomb. Ziarul francez "Le Parisien" scrie că Redouane Lakdim era de origine marocană activ pe rețelele salafiste online și era cunoscut serviciului francez de informații DGSI. Atacatorul era suspectat, dar nu există certitudini, că ar fi călătorit în Siria, mai scrie "Le Parisien" și precizeză că apartamentul atacatorului din Carcassonne, unde acesta locuia cu părinții și trei sau patru surori, a fost percheziționat vineri după-masă de poliția franceză. "Carcassone este un orășel liniștit dar, din nefericire, amenințarea poate veni de oriunde", a spus ministrul Collomb jurnaliștilor.

Potrivit ultimelor informații, polițiștii francezi l-au împușcat mortal pe atacatorul din orașul Trèbes, din sud-vestul Fraței, în urma unei operațiuni a forțelor de securitate. 

Atacatorul a furat o mașină, a deschis focul asupra polițiștilor, după care a luat ostatice mai multe persoane și s-a baricadat într-un supermarket din Trèbes. Două persoane au fost ucise și alte trei au fost rănite, dintre care una se află în stare gravă. O a treia persoană a fost ucisă de atacator în orașul Carcassonne, înainte de incidentul din Trèbes.

Potrivit informațiilor, suspectul scanda "Allahu Akbar!" și cerea eliberarea lui Salah Abdeslam, principalul suspect al atacurilor din 2015 de la Paris. 

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:1,03 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău