UPDATE | Atacatorul din Toronto a fost inculpat; prima victimă, identificată

  • 24 Aprilie 2018 18:58
UPDATE | Atacatorul din Toronto a fost inculpat; prima victimă, identificată

Un bărbat acuzat că a intrat deliberat cu o furgonetă în pietoni în orașul canadian Toronto a fost inculpat pentru 10 capete de acuzare de omucidere. Alek Minassian a compărut în fața instanței într-un combinezon alb, cu mâinile la spate și netrădând vreo emoție. El se confruntă și cu 13 capete de acuzare de tentativă de omor. Minassian, de 25 de ani, a privit în podea în timp ce procurorii citeau actul de acuzare. El rămâne în arest, în contextul în care investigația și căutarea unui motiv continuă.

A fost identificată și prima dintre cele 10 victime, în persoana lui Anne Marie D’Amico. Lucra pentru o firmă de gestionare a investițiilor, Invesco, cu sediul lângă locul atacului.
 
Șoferul furgonetei care luni, 24 aprilie, a intrat în trecători în nordul orașului Toronto, omorând zece persoane și rănind alte 15, a fost pus sub acuzare marți pentru zece crime cu premeditare de către instanță, transmit AFP și dpa.
 
Alek Minassian (25 de ani), care a apărut cu capul ras și îmbrăcat în uniforma albă de deținut în boxa acuzaților a tribunalului din Toronto, a fost acuzat și de 13 tentative de crimă pentru rănirea gravă a 13 persoane, potrivit cotidianului Toronto Star și altor media canadiene.

Minassian, care este deocamdată reprezentat de un avocat din oficiu, a fost plasat în arest preventiv. Următoarea audiere a acuzatului în fața judecătorilor canadieni a fost stabilită pentru data de 10 mai.

Alex Minassian a intrat luni cu o furgonetă pe care o conducea în trecători în nordul orașului canadian Toronto, ucigând zece persoane și rănind 15. El a fost arestat la 26 de minute după comiterea atacului care, potrivit șefului poliției din Toronto Mark Saunders, a fost 'cu siguranță (un act) intenționat'.
 
Sursa: Rador
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău