UPDATE / Atac rusesc cu rachete la Krivoi Rog, orașul natal al lui Zelenski. Cel puțin 10 morți și 28 de răniți. Ucraina a fost din nou ținta atacurilor aeriene rusești / VIDEO

  • 13 Iunie 2023 16:19
UPDATE / Atac rusesc cu rachete la Krivoi Rog, orașul natal al lui Zelenski. Cel puțin 10 morți și 28 de răniți. Ucraina a fost din nou ținta atacurilor aeriene rusești / VIDEO

Cel puțin 10 persoane au fost ucise și alte 28 au fost rănite în atacurile ruse din timpul nopții asupra orașului Krivoi Rog din centrul Ucrainei, potrivit oficialilor orașului, relatează CNN, citat de digi24.ro.

Știrea inițială

Ucraina a fost din nou ținta atacurilor rusești cu rachete și drone. Guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk a declarat că a avut loc un atac major cu rachete asupra orașului Krivoi Rog, scrie BBC, citat de Rador.Serhii Lisak a afirmat că mai multe puncte au fost lovite. Trei persoane au fost ucise și 25 au fost rănite. Autoritățile din orașul nordic Harkiv au declarat două atacuri cu dronă asupra infrastructurii civile. Kievul a comunicat că a fost atacat cu rachete lansate de pe Marea Caspică, dar că toate au fost distruse de sistemele de apărare antiaeriană.

Un fost ministru adjunct al apărării, Alina Frolova, a declarat pentru BBC că forțele ucrainene au nevoie de avioanele de luptă care au fost promise de unele țări europene. "Cu ajutorul avioanelor de luptă, pe care le așteptăm în curând, în primul rând ne vom diminua pierderile și în al doilea, ele ne vor oferi oportunitatea de a iniția o ofensivă asupra teritoriilor unde avem zonă deschisă, de exemplu în sud, atunci când avem nevoie să ne protejăm trupele cu toate forțele, inclusiv din aer", a declarat Alina Frolova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,06 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău