UPDATE | Armata Națională intervine cu militari și unități de tehnică specială pentru ajutarea populației

  • 21 Aprilie 2017 10:24
UPDATE | Armata Națională intervine cu militari și unități de tehnică specială pentru ajutarea populației

Întreg efectivul Armatei Naționale este mobilizat pentru înlăturarea consecințelor calamităților naturale, potrivit unui decret semnat de președintele Igor Dodon. Totodată acesta s-a adresat tuturor cetățenilor țării pentru implicare.

Comisia pentru Situații Excepționale condusă de premierul pavel Filip a decis astăzi să ceară să ceară Președintelui Dodon instituirea stării de urgență în Republica Moldova.

Potrivit șefului Centrului Operațional de Comandă, locotenent-colonel Dumitru Sîli, în toate garnizoanele militare au fost create echipe de intervenție, dotate cu mijloace tehnice pentru a acționa, la solicitarea autorităților locale, în zonele afectate de ninsori. Militarii din Brigada „Dacia” acționează la Cahul, iar cei din Divizionul de Artilerie - la Ungheni. De asemenea, echipe formate din peste 300 de militari ai Brigăzii „Ștefan cel Mare”, Regimentului Rachete Antiaeriene, Batalionului de Gardă, Batalionului 22 de Menținere a Păcii, Batalionului cu Destinație Specială și Batalionului de Geniu sunt pregătiți să intervină în municipiul Chișinău. Armata Națională dispune de forțe și mijloace pregătite să intervină, la solicitarea autorităților publice locale, pentru lichidarea efectelor ninsorilor abundente din ultimele zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:5,66 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău