UPDATE | Alerta cu bombă la Ambasada Federației Ruse la Chișinău a fost falsă

  • 17 August 2020 11:08
UPDATE | Alerta cu bombă la Ambasada Federației Ruse la Chișinău a fost falsă

O nouă alertă cu bombă la Ambasada Federației Ruse la Chișinău. Un mesaj anonim primit pe adresa electronică a ambasadei informează că sediul acesteia este minat, informează jurnal.md.

UPDATE:  În urma verificărilor de la Ambasada Federației Ruse, obiecte suspecte nu au fost depistate. Informația a fost confirmată pentru IPN de către Natalia Stati.

În luna iunie, au fost trei alerte cu bombă la sediul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, toate false. Natalia Stati a menționat că deocamdată nu a fost identificat autorul alertelor.

Astăzi la ora 09:00, în adresa Inspectoratul de Poliție Buiucani a parvenit informația precum că, sediul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova este minat. Informație remisă în adresa administrației Ambasadei de la o sursă anonimă prin intermediul poștei electronice.

Conform protocolului stabilit în astfel de situații, carabinierii au reacționat prompt, fiind securizată zona și înștiințate serviciile abilitate. Imediat la fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate, echipajele BPRO, grupa operativă a IP Buiucani.

Comunicarea mincinoasă cu bună-șiință despre actul de terorism se pedepsește cu amendă de până la 10 mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunității sau până la doi ani de închisoare.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău