UPDATE | 284 de localități, fără lumină din cauza condițiilor meteo. Mai multe vămi au fost închise

  • 18 Ianuarie 2018 17:15
UPDATE | 284 de localități, fără lumină din cauza condițiilor meteo. Mai multe vămi au fost închise

În urma rapoartelor operative, către ora 16.00 rămân deconectate parțial de la energia electrică 284 localități, iar 98 brigăzi specializate lucrează în teren pentru reconectarea consumatorilor la curent. Pentru deszăpezirea traseelor din țară, sunt implicate 300 unități de tehnică cu 700 muncitori din cadrul Administrației de Stat a Drumurilor.

La moment circulația este stopată pentru camioane pe porțiunea de drum Anenii Noi - Căușeni – Palanca pentru a evita blocarea acestora. Mai mult, este îngreunată circulația mijloacelor de transport pe traseul Bălți – Florești. Toate autoritățile implicate în gestionarea situației au responsabilitatea de a monitoriza situația și a interveni în situații de criză. 

Este vorba despre punctele: Basarabeasca-Vinogradovka, Ceadîr-Lunga – Maloiaroslaveț, Ceadîr-Lunga-Novîie-Traianî, Mirnoe-Tabaki și Etulia – Nagornoe. De asemenea, punctele de trecere a frontierei Giurgiulești-1 și Ceadâr-Lunga 2 sunt temporar închise. Din cauza vântului puternic, este sistată activitatea bacului care face legătura între localitățile Molovata Veche și Molovata Nouă.

Inspectoratul General Pentru Situații de Urgență a creat trei celule de criză în zonele din nordul, sudul și centrul R. Moldova care funcționează în municipiile Bălți, Chișinău și Cahul.

Amintim că meteorologii au prelungit până în seara zilei de joi codul portocaliu de ninsori, intensificări ale vântului și depuneri de lapoviță pentru raioanele din sudul și centrul Republicii Moldova. Regiunile din nord-vest rămân sub cod galben.

În caz de situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 901.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,4
Ploaie ușoară
Umiditate:85 %
Vint:5,66 m/s
Tue
18
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău