UPDATE: Bilanțul victimelor atacurilor din Bagdad continuă să crească

  • 04 Iulie 2016 13:33
UPDATE: Bilanțul victimelor atacurilor din Bagdad continuă să crească

UPDATE: În ultimele momente, un oficial din capitala irakiană, Bagdad, a comunicat că bilanțul victimelor, în urma atacului cu camion-capcană, din cartierul Karada, a ajuns la 200 de morți și peste 200 de răniți. Atacul de duminică, de la Bagdad, a fost revendicat de gruparea extremistă Statul Islamic (ISIS). Potrivit corespondenților CNN, oficialii se așteaptă ca bilanțul…

UPDATE: În ultimele momente, un oficial din capitala irakiană, Bagdad, a comunicat că bilanțul victimelor, în urma atacului cu camion-capcană, din cartierul Karada, a ajuns la 200 de morți și peste 200 de răniți. Atacul de duminică, de la Bagdad, a fost revendicat de gruparea extremistă Statul Islamic (ISIS). Potrivit corespondenților CNN, oficialii se așteaptă ca bilanțul să mai crească, întrucât există, încă, persoane date dispărute, iar forțele de securitate scot, încă, de sub dărâmături, trupuri neînsuflețite și rămășițe umane.

Gruparea extremistă Statul Islamic a revendicat valul de violențe soldat cu moartea a peste 200 de persoane, în luna sfântă musulmană a Ramadanului, în condițiile în care bilanțul victimelor din urma atacului cu bombă din Bagdad continuă să crească.

***

În acest sfârșit de săptămână, peste 180 de persoane și-au pierdut viața în atacuri teroriste din Irak și Bangladesh, iar Turcia încearcă încă să pună cap la cap întâmplările din jurul atentatelor sinucigașe de săptămâna trecută de pe aeroportul internațional din Istanbul. Autoritățile din Turcia învinuiesc tot ISIS pentru acest atac, gruparea revendicând deja atacurile din Bangladesh și din Irak. Oficiali ai securității din Bagdad au comunicat că bilanțul morților în urma atacului cu bombă de duminică a ajuns la 165 de persoane, multe dintre acestea copii, iar 225 au fost rănite.

Potrivit corespondenților CNN, oficialii se așteaptă ca bilanțul să mai crească, întrucât există încă persoane date dispărute, iar forțele de securitate scot încă de sub dărâmături trupuri neînsuflețite și rămășițe umane, informează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău