Unul dintre principalele studiouri Radio Moldova va purta numele regretatului jurnalist Alexei Revenco

  • 20 Aprilie 19:26
Unul dintre principalele studiouri Radio Moldova va purta numele regretatului jurnalist Alexei Revenco

Studioul numărul unu din cadrul instituției Radio Moldova va purta numele regretatului jurnalist Alexei Revenco, Maestru în Artă, deținător al Ordinului ”Gloria Muncii”, considerat vocea de aur a postului public național, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul Radio Moldova, Veaceslav Gheorghișenco a afirmat că inaugurarea va avea loc miercuri, 21 aprilie. În această zi va fi difuzată o ediție specială dedicată jurnalistului Alexei Revenco, care a însuflețit microfoanele de-a lungul timpului.

”În acest mod, ne-am dorit să aducem un omagiu celui care a fost Alexei Revenco, o voce de aur, un om de o cumsecădenie rară, un om cu caracter și, în același timp, foarte modest. În studioul nr.1 el a lucrat 43 de ani la rând. Cred că cei care vor veni după el și vor intra în acest studio, își vor aminti de cel care a adus glorie instituției noastre”, a subliniat Veaceslav Gheorghișenco.

Alexei Revenco a devenit om de radio după ce, la vârsta de 20 de ani, după vreo trei etape de concurs, a fost acceptat pentru funcția de crainic stagiar la postul național de radio „Radio Moldova”. Alexei Revenco a început să lucreze în Radio, fiind în ultimul an de studii la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, pe atunci Institutul de Arte ”Gavriil Muzicescu”. De atunci, peste 43 de ani i-a dedicat activității radiofonice.

A prezentat emisiuni din diverse domenii, teatru la microfon, a fost vocea pentru diverse spoturi și promo-uri. Vocea lui Alexei Revenco s-a remarcat și în seriale sau filme difuzate la TV. Oamenii de artă îl cunosc și de la concertele sau evenimentele în cadrul cărora participa în calitate de prezentator.

Alexei Revenco trebuia să prezinte și evenimentul de învestire a Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Pe 23 decembrie însă a fost internat, împreună cu soția sa, prezentatoarea radio Maricica Munteanu, fiind confirmați pozitiv la COVID-19. S-a stins din viață la 11 ianuarie 2021, fiind răpus de Covid.

În 2007, lui Alexei Revenco i-a fost conferit titlul de Maestru în Artă, iar în 2010 a fost decorat cu Ordinul „Gloria Muncii” pentru activitatea de redactor-prezentator în Departamentul Actualități Radio.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,06 m/s
Thu
13
Fri
14
Sat
16
Sun
16
Mon
16

Curs oficial BNM 12 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6340 0.1218
USD 17.7903 -0.0289
RON 4.3910 0.0241
UAH 0.6431 0.0011
RUB 0.2405 0.0001
Arhivă Radio Chișinău