Unul dintre primii medici care a încercat să avertizeze despre prezența coronavirusului în China a murit. A fost infectat la rândul său cu virusul

  • 06 Februarie 2020 18:41
Unul dintre primii medici care a încercat să avertizeze despre prezența coronavirusului în China a murit. A fost infectat la rândul său cu virusul

Li Wenliang, unul dintre primii medici care a informat despre prezența coronavirusului în China, a fost răpus de virus, transmite mediafax.

Medicul Li Wenliang a decedat în spitalul din Wuhan în care fusese internat după ce el însuși a fost infectat cu virusul de unul dintre pacienții săi.
 
Li Wenliang, în vârstă de 34 de ani, a trimis un mesaj studenților săi, la începutul epidemiei de coronvirus, în care le povestea despre șapte pacienți de la piața de pește infectați cu un tip de coronavirus și care prezintă simptome asemănătoare bolii SARS.
 
Medicul a trimis mesaje și prietenilor în care îi avertiza în privința pericolului unui nou virus. Deși i-a rugat să nu divulge informațiile, mesajele au fost făcute publice pe internet, iar Poliția din Wuhan l-a acuzat că împrăștie zvonuri false.
 
El a fost printre primii medici pe care autoritățile i-a urmărit îndeaproape pentru că a încercat să deconspire prezența virusului în primele săptămâni de la izbucnirea epidemiei. La începutul lunii ianuarie, medicul a îngrijit un pacient despre care nu se știa că este infectat cu coronavirus. Medicul a început să tușească, iar în ziua următoarea a avut febră. Doctorul a fost spitalizat două zile mai târziu, iar starea lui s-a deteriorat într-atât încât a trebuit să fie internat la terapie intensivă. La data de 1 Februarie, medicul a fost diagnosticat cu coronavirus.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău