Unul dintre militarii care făceau vara trecută curățenie la Memorialul „Eternitate” s-a ales cu dosar penal (TV8)

  • 02 Februarie 10:38
Unul dintre militarii care făceau vara trecută curățenie la Memorialul „Eternitate” s-a ales cu dosar penal (TV8)

Unul dintre militarii care a fost implicat în activitățile de salubrizare la Memorialul „Eternitate” din Chișinău, din luna august a anului trecut, s-a ales cu dosar penal pentru dezertare, după ce a lăsat lucrul și a fugit acasă, la Leova, pentru o zi. Recent, instanța de judecată s-a pronunțat în privința militarului, acesta însă a scăpat de pedeapsa penală și s-a ales cu una contravențională.

Tânărul, originar din Leova, dar care face serviciul militar în termen în cadrul companiei 212 a Brigăzii nr.2 din Chișinău, făcea curățenie la Memorial pe data de 14 august 2019 împreună cu alți camarazi. Militarii n-ar fi fost supravegheați și bărbatul a decis să plece acasă pentru a-și vedea părinții, fără să aibă permisiunea superiorilor. Ulterior, acesta le-a spus oamenilor legii că a decis să meargă la Leova pentru o zi, din motiv că-i era dor de părinți.

Băiatul s-a întors la unitatea militară din Chișinău abia a doua zi, către seară, împreună cu mama sa. Pe numele său a fost intentat însă un dosar penal pentru dezertare, infracțiune ce se pedepsește, conform Codului penal, cu amendă de la 850 la 950 de unități convenționale sau închisoare de până la cinci ani.

 

Tânărul și-a recunoscut vina și, pentru că era la prima sa încălcare a legii și este caracterizat pozitiv, instanța de judecată i-a aplicat o pedeapsă contravențională. Acesta a fost obligat să achite o amendă în valoare de o sută de unități convenționale, echivalentul a cinci mii de lei. Hotărârea a fost pronunțată pe 31 ianuarie, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Cazul militarilor care salubrizează teritoriul Memorialului „Eternitate” din Chișinău a ajuns în vizorul opiniei publice la mijlocul lunii august 2019, când pe rețelele de socializare a fost postat un video ce arăta cum un grup de militari se ocupă de curățenie la Memorial, pe timp de caniculă. Atunci, reprezentanții Ministerului Apărării au spus că militarii sunt trimiși periodic să salubrizeze acest teritoriu, întrucât Complexul Memorial este în gestiunea instituției.

Sursa:Tv8

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chişinău
2,17 °C
nori împrăștiați
Umiditate:53 %
Vint:4,1 m/s
Thu
5 °C
Fri
7 °C
Sat
10 °C
Sun
8 °C
Mon
5 °C

Curs oficial BNM 02 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0693 0.1074
USD 18.3389 0.1131
RON 4.1569 0.0218
UAH 0.6624 0.0055
RUB 0.2328 -0.0006
Arhivă Radio Chișinău