Unul dintre foștii candidații la funcția de Procuror General consideră că activitatea Comisiei de preselecție ar fi fost ilegală

  • 26 Noiembrie 2019 08:15
Unul dintre foștii candidații la funcția de Procuror General consideră că activitatea Comisiei de preselecție ar fi fost ilegală

Unul dintre foștii candidații la funcția de Procuror General, Eduard Bulat, a depus o cerere de chemare în judecată în care solicită anularea Hotărârii Comisiei de preselecție a candidaților la funcția de Procuror General și a rezultatelor activității acesteia.

Portalul Tribuna notează că Eduard Bulat, care deține în prezent funcția de șef al Secției politici, reforme și management al proiectelor în cadrul Procuraturii Generale, consideră că activitatea Comisiei de preselecție ar fi fost ilegală și că ar fi fost încălcată legea cu privire la declararea conflictelor de interese. De asemenea, nu ar fi fost respectat principiului de tratament egal al candidaților și nici transparența concursului.

Consiliul Superior al Procurorilor va organiza la 28 noiembrie proba interviului cu cei patru candidați admiși în cursa pentru funcția de procuror general, fiind vorba despre Vladislav Gribincea, Alexandr Stoianoglo, Oleg Crîșmaru și Veaceslav Soltan. Amintim că ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a transmis rezultatele Comisiei de preselecție către CSP, în pofida faptului că fostul ministru, Olesea Stamate, a anunțat anterior că acestea ar fi fost viciate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău