Unul dintre cei mai căutați teroriști din lume, ucis într-un atac american cu drona în estul Afganistanului

  • 15 Iunie 2018 14:21
Unul dintre cei mai căutați teroriști din lume, ucis într-un atac american cu drona în estul Afganistanului

Unul dintre cei mai căutați teroriști din lume, Mullah Fazlullah, liderul talibanilor pakistanezi, a fost ucis într-un atac american cu drona în estul Afganistanului, au indicat vineri surse din Afganistan citate de dpa, potrivit Agerpres.

Un lider tribal din provincia afgană Kunar, Janan Sardar, a declarat pentru dpa că „cinci persoane, inclusiv Mullah Fazlullah, au fost ucise la 13 iunie, ora 10 p.m. (17.30 GMT). Alți patru membri ai Tehrik-i-Taliban Pakistan (TTP) au fost uciși în atacul realizat cu o dronă", a afirmat acesta.

Informația a fost confirmată de un purtător de cuvânt al Ministerului afgan al Apărării, care a citat surse americane.

Totuși, un purtător de cuvânt al forțelor SUA din Afganistan s-a limitat să confirme, vineri, faptul că "un înalt lider al unei organizații considerate drept teroriste" a fost vizat de un atac cu dronă miercuri în provincia afgană Kunar. Un purtător de cuvânt al armatei pakistaneze a spus că nu poate confirma moartea lui Fazlullah în atacul respectiv.

Se știe că acesta a fost ales lider al TTP în 2013, după moartea predecesorului său Hakimullah Mehsud tot într-un atac cu dronă american. Gruparea a ordonat atacul din 2012 asupra tinerei militante pentru drepturile fetelor la educație Malala Yousafzai, ulterior laureată a Premiului Nobel pentru Pace.

În martie, Departamentul de stat al SUA a anunțat o recompensă de 5 milioane de dolari pentru informații care contribuie la capturarea lui Fazlullah.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău