Unul dintre angajații liceului moldo-turc „Orizont”, expulzați din R. Moldova, va primi statutul de refugiat. În prezent, el este în detenție în Turcia, condamnat la 9 ani de închisoare

  • 13 Ianuarie 2021 12:10
Unul dintre angajații  liceului moldo-turc „Orizont”, expulzați din R. Moldova, va primi statutul de refugiat. În prezent, el este în detenție în Turcia, condamnat la 9 ani de închisoare

Unul dintre angajații liceului moldo-turc „Orizont”, care au fost expulzați din Rep. Moldova, va primi statutul de refugiat, conform unei decizii a Curții de Apel Chișinău, informează NewsMaker.

Müjdat Çelebi, care a lucrat în calitate de director financiar al rețelei de licee, a fost recunoscut că nu reprezintă o amenințare pentru securitatea națională a Moldovei, a anunțat avocatul acestuia, Nicolae Frumosu. Însă, în prezent, el este în detenție în Turcia, condamnat la 9 ani de închisoare, iar decizia instanței moldovenești nu poate influența direct asupra arestării sale.

Amintim că șapte profesori turci de la Liceul Orizon au fost extrădați ilegal de autoritățile din Rep. Moldova, în 2018. Ei au fost condamnați în Turcia la închisoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău