Unul din membrii CSM și-a argumentat decizia de a demisiona din funcție: Vreau să-mi schimb activitatea

  • 14 Februarie 2023 13:24
Unul din membrii CSM și-a argumentat decizia de a demisiona din funcție: Vreau să-mi schimb activitatea

Unul din membrii CSM, Victor Micu, și-a argumentat decizia de a demisiona din funcție. Acesta a declarat pentru Radio Chișinău că plecarea sa nu are nicio legătură cu reforma din sistemul justiției.

„Am demisionat din motiv că vreau să-mi schimb activitatea. Am demisionat de bună voie, fără nicio problemă. Nu are legătura cu reforma justiției, cu evaluările vetting, prevetting. Eu am mai scris o cerere de demisie încă înainte de Anul Nou. Doar că acum suntem exact 7 în CSM. Dacă pleca atunci unul, nu puteau fi desfășurate ședințele”, a explicat pentru Radio Chișinău Victor Micu. 

Întrebat totuși ce l-a determinat să scrie cerere de demisie, Victor Micu a precizat că nu are frică de vetting, prevetting – așa cum se speculează.

„Am considerat că ajunge în sistemul justiției. Întotdeauna sistemul de justiție a fost blamat și mulți colegi au decis, inclusiv eu, să plecăm”

Victor Micu a subliniat că nu a decis unde va merge mai departe, dar nu a exclus că ar putea să se regăsească în mediul academic.

Amintim că patru judecători, patru membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, au depus cereri de demisie din funcție. La fel, alți 14 magistrați de la Curtea Supremă de Justiție și Curtea de Apel au decis să plece din sistem. În cadrul ședinței, din 14 februarie, CSM a luat act de cererile de demisie ale acestora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău