Unul din membrii Comisiei speciale de preselecție a candidaților la funcția de procuror al PCCOCS susține că este intimidat și cere anularea concursului. Reacția ministrului Justiției

  • 26 Ianuarie 2023 15:28
Unul din membrii Comisiei speciale de preselecție a candidaților la funcția de procuror al PCCOCS susține că este intimidat și cere anularea concursului. Reacția ministrului Justiției

Membrul Comisiei speciale de preselecție a candidaților la funcția de procuror – șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Iulian Groza, director Executiv al Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), anunță că ar fi intimidat de anumite persoane care încearcă să exercite presiuni asupra sa, inclusiv prin intermediul conturilor de telegram anonime asociate. Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, el anunță că a sesizat Consiliul Superior al Procurorilor, menționând că acest concurs este „lovit de vicii” și solicită anularea acestuia, transmite Radio Chișinău.

Iulian Groza consideră că astfel de presiuni asupra membrilor Comisiei Speciale sunt inacceptabile și reprezintă o ingerință gravă în procesul de preselecție.

Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco vine cu o reacție la cele declarate de Groza și susține într-o postare pe pagina sa de Facebook, că trebuie identificate soluțiile juridice pentru anularea sau suspendarea concursului și reluat când va exista un CSP cu mandat plenipotențiar, adică după finalizarea exercițiului de prevetting”.

În legătură cu concursul la funcția de șef al PCCOCS inițiat de CSP în noiembrie 2022 și ținând cont de toate situația creată care implică lipsa de credibilitate și riscul iminent de viciere, consider că trebuie identificate soluțiile juridice pentru anularea sau suspendarea lui. Concursul urmează a fi inițiat repetat sau, după caz, reluat când va exista un CSP cu mandat plenipotențial, adică după finalizarea exercițiului de prevetting”, menționează Litvinenco.

Amintim că trei candidați au fost admiși în etapa a doua a preselecției: Andrei Mațco, Eugeniu Rurac, Sergiu Russu. Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al PCCOCS a stabilit intervievarea acestora pentru data de 1 februarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău