Unui jurnalist din Chișinău nu i s-a permis intrarea în regiunea transnistreană. Reacția Biroului politici de reintegrare

  • 22 Septembrie 2023 10:20
Unui jurnalist din Chișinău nu i s-a permis intrarea în regiunea transnistreană. Reacția Biroului politici de reintegrare

Jurnalistei Elena Covalenco i-a fost interzis accesul în regiunea transnistreană pentru o perioadă de trei ani. Într-o reacție a Biroului politici de reintegrare se arată că decizia este una regretabilă și demonstrează că Tiraspolul urmărește o altă agendă decât cea declarată public, transmite Radio Chișinău.

„Tocmai am fost înștiințată de către forțele separatiste de la Tiraspol că am interdicție de intrare într-o regiune a țării mele. Pur și simplu mergeam la meci. Mulțumim autorităților constitutionale ca au facut tot posibilul ca meciul de azi sa aiba loc pe un teritoriu unde securitatea ta depinde de vointa unui regim ilegal”, a scris pe Facebook Elena Covalenco.

Biroul politici de reintegrare a luat act de informația conform căreia jurnalistei Elena Covalenco i s-a interzis accesul în regiunea transnistreană pentru o perioadă de 3 ani. 

„Această regretabilă acțiune demonstrează cu prisosință faptul, că Tiraspolul urmărește o altă agendă decât cea declarată public, aducând procesul de negocieri în impas. Măsurile întreprinse de autoritățile neconstituționale periclitează eforturile Chișinăului și ale partenerilor săi externi de a găsi o soluție pașnică și durabilă a dosarului transnistrean. Practicile abuzive ale Tiraspolului față de reprezentanții presei și ai societății civile, îngrădirea constantă a libertății circulației, alte limitări brutale ale drepturilor omului în regiune nu mai pot fi tolerate. În consecință, autoritățile constituționale ale Republicii Moldova vor aplica măsuri legitime de răspuns, capabile să descurajeze acest gen de acțiuni”, se arată într-un comunicat al Biroului politici de reintegrare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:1,03 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău