Universitățile cu profil pedagogic vin cu oferte avantajoase pentru viitorii studenți

  • 22 Iulie 2021 12:17
Universitățile cu profil pedagogic vin cu oferte avantajoase pentru viitorii studenți

Procesul de admitere în universități continuă, iar instituțiile din Republica Moldova încearcă să atragă cât mai mulți studenți. Pedagogia a rămas profesia de bază a unei societăți, însă pe an ce trece, tot mai puțini tineri aleg calea științelor educației. Numărul în scădere al studenților la pedagogie este o problemă ce durează de ani, chiar dacă universitățile cu profil pedagogic propun oferte destul de avantajoase, transmite Radio Chișinău.

Universitățile cu profil pedagogic înregistrează în fiecare an o scădere a numărului de studenți ce vor să devină pedagogi. Facultățile de educație înregistrează un număr tot mai mic al celor care decid să urmeze calea pedagogiei, iar acest lucru ar fi o problemă la nivel de societate, atenționează rectorul Universității de Stat din Tiraspol, Eduard Coropceanu.

„Este nevoie de revizuit și de reabilitat statutul pedagogului în societate, atunci când vom reveni la faptul că societatea va conștientiza că dezvoltarea, în general, a învățământului tehnic, medical și alte, începe de la pedagogul care pornește traiectoria copilului din școală, depinde de calitatea acestui pedagog. Atunci când societatea se va întoarce cu fața spre pedagog, medic, spre specialitățile care sunt de bază în societate atunci bănuiesc că se vor schimba puțin lucrurile, dar pentru aceasta probabil că trebuie programe sociale, inclusiv în mass-media să fie promovat acest statut.”

Universitățile cu profil pedagogic continuă să propună oferte de calitate pentru viitorii studenți, pentru a duce cât mai departe pedagogia și profesia care stă la baza tuturor profesiilor, afirmă secretarul comisiei de admitere la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” din Chișinău, doctorul Larisa Sadovei, conferențiar universitar:

„Ofertele noastre se rezumă la formarea profesională în cadrul a trei cicluri de studii superioare, Ciclul I Licență, Ciclul II Master și Ciclul III, Studii Doctorale. În acest sens, o gamă impresionantă de programe de studii la toate cele trei cicluri sunt deschise pentru toți studenții. Locurile bugetare întotdeauna sunt aprobate de către Ministerul Educației, și aceste locuri de fiecare dată cumva sunt privilegiate pentru domeniul științelor educației, pentru această criză de cadre didactice în Republica Moldova. De aceea, locurile sunt întotdeauna orientate spre acest domeniu.”

Procesul de admitere va dura până pe data de 30 iulie. Procedura de depunere a documentelor se va face online, pe site-ul oficial al fiecărei universități. Rezultatele finale urmează a fi anunțate pe data de 12 august.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău