Universitățile au anunțat rezultatele intermediare ale Admiterii-2020

  • 07 August 2020 14:15
Universitățile au anunțat rezultatele intermediare ale Admiterii-2020

Universitățile din Republica Moldova au finalizat campania de admitere și astăzi au anunțat rezultatele intermediare.

Depunerea actelor în original se va efectua în perioada 8-18 august, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 20 august, transmite MOLDPRES.

Mare parte din instituțiile de învățământ superior din țară vor avea și turul doi. Sesiunea suplimentară va fi organizată pentru locurile neacoperite. În acest caz, dosarele vor fi depuse online între 20-27 august, rezultatele intermediare vor fi anunțate pe 28 august, iar depunerea actelor în original se va efectua până la 30 august. Rezultatele finale vor fi anunțate pe 31 august.

Admiterea în instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova a demarat pe 27 iulie. În contextul situației pandemice și stării de urgență în sănătate publică din țară, organizarea admiterii la programele de studii superioare de licență și master s-a desfășurat în regim online.

În prezent, în Republica Moldova activează 18 instituții publice de învățământ superior. Conform datelor statistice, în anul trecut de studii, numărul de studenți a fost de 60,6 mii de persoane, fiind cu circa cinci mii de studenți mai puțin comparativ cu anul de studii precedent. Numărul de studenți în instituțiile de stat a fost de 50,6 mii de persoane, reprezentând 83,5% din totalul studenților.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău