Universitatea Slavonă își suspendă activitatea. Studenții vor fi transferați la alte instituții

  • 09 Iulie 10:51
Universitatea Slavonă își suspendă activitatea. Studenții vor fi transferați la alte instituții

Universitatea Slavonă își suspendă activitatea din data de 22 iulie 2024. Decizia a fost luată după ce instituția nu a reușit să obțină acreditarea programelor de studii. Studenții Universității Slavone urmează să fie transferați, în baza cererii personale, la aceleași programe de studii acreditate în cadrul altor universități, transmite MOLDPRES.

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că decizia de suspendare a activității a fost aprobată la adunarea generală a fondatorilor Universității Slavone din 20 mai 2024, în urma constatării faptului că instituția nu a reușit să obțină acreditarea programelor de studii de Licență și de Master, precum și urmare a numeroaselor avertizări emise de MEC către universitate în acest sens.

În context, Universitatea Slavonă a solicitat Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare revocarea demersurilor privind acreditarea programelor sale: Business și administrare,  Marketing logistică, Psihologie, Tehnologia informației.

Ca rezultat al suspendării activității didactice, studenții Universității Slavone urmează să fie transferați, în baza cererii personale, la aceleași programe de studii acreditate în cadrul altor universități.

În sesiunea 2024 nu vor organiza admitere din cauza sistării/suspendării activității didactice, următoarele instituții de învățământ superior private: Universitatea Slavonă, Institutul de Științe Penale și Criminologie Aplicată, Institutul Internațional de Management IMI-NOVA, Universitatea Americană.

În acest an, sesiunea de admitere la studii superioare se va desfășura în perioada 22-29 iulie. Candidații vor putea depune actele la 12 universități publice și patru private. Actele la concursul de admitere vor fi depuse centralizat prin intermediul platformei eadmitere.gov.md.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:4,12 m/s
Wed
26
Thu
24
Fri
18
Sat
24
Sun
28
Arhivă Radio Chișinău