Universitatea Harvard le va cere studenților să fie vaccinați împotriva COVID-19

  • 06 Mai 2021 14:26
Universitatea Harvard le va cere studenților să fie vaccinați împotriva COVID-19

Studenților de la Universitatea Harvard din Statele Unite li se va cere să fie vaccinați împotriva COVID-19 la începutul noului semestru în toamnă, informează DPA.

"Pentru a atinge nivelurile ridicate de vaccinare necesare pentru a ne proteja comunitatea, Harvard va cere ca toți studenții care vor fi în campus în această toamnă să fie vaccinați", a anunțat miercuri această universitate de elită din Cambridge, Massachusetts.

Potrivit declarației, excepțiile vor fi acordate doar din motive medicale sau religioase.

Anterior, alte universități din Ivy League, cum ar fi Yale, Columbia și Princeton, au introdus deja o astfel cerință privind vaccinarea.

Înainte de a se întoarce în campus, studenții trebuie să se imunizeze complet cu un vaccin aprobat de Food and Drug Administration (FDA) sau de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Aceasta înseamnă că trebuie să fi trecut cel puțin două săptămâni de la administrarea ultimei doze de vaccin, se adaugă în declarația universității.

Pentru studenți internaționali și cei care nu au acces la un vaccin înainte de venirea toamnei, universitatea le va oferi posibilitatea de a se imuniza la sosire.

Fondată în 1636 de imigranți britanici, Universitatea Harvard este considerată una dintre universitățile de elită din SUA, printre absolvenții săi numărându-se numeroși președinți și zeci de laureați ai premiului Nobel.

Peste 23.000 de studenți sunt înscriși în prezent la această universitate privată, cunoscută pentru standardele sale riguroase de admitere.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău