Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați organizează Târgul Educațional Student 2023. Evenimentul va avea loc la sediul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova

  • 11 Mai 2023 18:29
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați organizează Târgul Educațional Student 2023. Evenimentul va avea loc la sediul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați (UDJG), cea mai mare instituție de învățământ superior și de cercetare din Sud-Estul României, organizează Târgul Educațional Student 2023, în data de 16 mai, în intervalul orar 10:00-18:00, la care vor participa profesori și studenți de la cele 14 facultăți ale instituției și universități partenere din Chișinău.

Evenimentul va fi organizat la sediul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova și se bucură de sprijinul Direcției Municipale de Învățământ de la Chișinău și al Institutului Cultural Român din cadrul Ambasadei României la Chișinău. Sunt așteptați în jur de 4.000 de elevi de la liceele din Chișinău și raioanele limitrofe.

Târgul educațional este o întâlnire directă între elevii de liceu și cadre didactice, studenți actuali și absolvenți de succes ai universității. Vor avea standuri toate cele 14 facultăți ale UDJG, dar și cele 7 universități partenere din Chișinău, care vor promova cu prioritate programele comune dezvoltate cu universitatea gălățeană. Nu vor lipsi prezentări interactive, demonstrații, concursuri cu premii din partea universității și a partenerilor din mediul de afaceri. 

„Acest târg este o oportunitate pentru noi, ca universitate, să prezentăm potențialilor noștri candidați toate avantajele pe care le au dacă vor veni să studieze la Galați. Laboratoare, săli de curs și de seminar, tehnologii noi de predare, proiecte de cercetare interesante. Este un bun prilej să ne cunoaștem mai bine”, a declarat Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați organizează, prin Facultatea Transfrontalieră, 9 programe de licență și 12 programe de masterat în Republica Moldova. La UDJG sunt în prezent circa 2.000 studenți din Republica Moldova. 

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este o universitate publică, de stat, cu parteneriate active cu 7 universități din Chișinău, dar și cu universitățile de stat din Cahul, Comrat și Taraclia. Parteneriatul a început încă de acum mai bine de 20 de ani, odată cu înființarea Facultății Transfrontaliere de la Cahul.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați oferă programe de studii și cercetare de top la nivel național și internațional. Studenții noștri găsesc la Galați condiții foarte bune de studiu și de cazare și beneficiază de suportul unor profesori dedicați din România dar și de la universitățile partenere din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău