Universitatea din București este prima dintre cele 17 instituții românești de învățământ superior incluse în ediția din acest an a clasamentului global Times Higher Education Impact Ranking

  • 02 Iunie 2023 11:38
Universitatea din București este prima dintre cele 17 instituții românești de învățământ superior incluse în ediția din acest an a clasamentului global Times Higher Education Impact Ranking

Universitatea din București este prima dintre cele 17 instituții românești de învățământ superior incluse în ediția din acest an a clasamentului global Times Higher Education Impact Ranking. Publicat joi, acesta ierarhizează universitățile în funcție de măsura în care îndeplinesc obiectivele ONU de dezvoltare durabilă și de impactul acestora asupra societății, potrivit Edupedu.ro.

Doar cinci dintre cele 17 universități românești intră în Top 1000, în clasamentul ce cuprinde 1.591 de universități din întreaga lume. Celelalte 12 apar în ultima parte a rankingului, scrie edupedia.ro.

Astfel, o singură universitate apare în intervalul 201-300, trei – în intervalul 401-600, una – în intervalul 801-1000.

Universitățile românești incluse în Times Higher Education Impact Ranking – 2023, publicat la 1 iunie:

  • Universitatea din București – în intervalul 201-300
  • Universitatea Babeș-Bolyai – 401-600
  • ASE București – 401-600
  • Universitatea Lucian Blaga din Sibiu – 401-600
  • Universitatea Al. I. Cuza din Iași – 801-1000
  • Pe locurile 1000+: Universitatea Dunărea de Jos din Galați, UMST George Emil Palade din Târgu Mureș, UMF Grigore T. Popa, Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Universitatea din Oradea, Universitatea Politehnica din București, Universitatea Politehnică din Timișoara, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Transilvania din Brașov, USAMV Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timișoara.

Față de anul trecut, Universitatea din București a crescut semnificativ, în timp ce UBB  și ASE București au scăzut ușor.

Criteriile în funcție de care sunt clasificate instituțiile de învățământ superior în topul Times Higher Education Impact Rankings au la bază cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite. Topul evidențiază impactul universităților asupra societății, pe baza succesului acestora în atingerea unor obiective precum ‘Good Health and Wellbeing’, ‘Gender Equality’, ‘Decent Work and Economic Growth’, ‘Reduced Inequalities’ sau ‘Peace, Justice and Strong Institutions’, ‘Partnership for the Goals’. Criteriile în funcție de care sunt clasificate instituțiile de învățământ superior în topul Times Higher Education Impact Rankings au la bază cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,6 m/s
Fri
20
Sat
22
Sun
24
Mon
23
Tue
24
Arhivă Radio Chișinău