Universitatea de Vest din Timișoara, în topul universitar internațional THE WUR 2022

  • 03 Septembrie 2021 16:24
Universitatea de Vest din Timișoara, în topul universitar internațional THE WUR 2022

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) anunță că a fost plasată în topul internațional universitar Times Higher Education World University Rankings (THE WUR) 2022, clasament realizat de revista britanică Times Higher Education (THE) și care se concentrează pe excelența la scară globală, transmite Agerpres.

Rezultatele Times Higher Education World University Rankings pentru anul 2022 confirmă faptul că Universitatea de Vest din Timișoara se regăsește între universitățile românești incluse în topurile internaționale prestigioase, fiind clasată în top 1.201+ la nivel mondial, dintr-un total de 1.662 de universități de elită incluse în acest clasament. În acest clasament, UVT este pe poziția a patra între cele 16 instituții de top din țară.

"Topul internațional de prestigiu 'Times Higher Education World University Rankings' decantează cu mare precizie o ierarhie globală a universităților, în care și UVT se plasează foarte bine, pe poziția a patra în clasamentul universităților românești cu vizibilitate internațională. Suntem onorați de această recunoaștere, care ne obligă și ne motivează cu atât mai mult cu cât acest rezultat ne aduce expunere internațională suplimentară, utilă atât pentru accesarea de noi proiecte de rețea, cât și pentru viitoarea implicare a cercetătorilor noștri în proiecte de cercetare prestigioase sau în programe educaționale avansate", declară rectorul UVT, Marilen Pirtea, într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

Ediția a VIII-a a THE WUR a inclus în evaluare peste 2.000 de universități din lume. Au fost excluse din analiză universitățile fără componentă de predare și cu mai puțin de 1.000 de publicații relevante indexate Scopus între anii 2016 și 2020. Pe lângă datele scientometrice, precum numărul de citări atrase, clasamentul ține seamă și de răspunsurile a peste 22.000 de reprezentanți ai comunității academice internaționale, date la sondajul anual al THE cu privire la reputația academică a universităților.

Acest ranking, realizat de revista britanică Times Higher Education (THE) încă din 2004, se concentrează pe excelența la scară globală, evaluând universitățile sub aspectul următoarelor cinci dimensiuni: activitatea de predare (30%), activitatea de cercetare (30%), impactul activităților de cercetare ca urmare a numărului de citări (30%), perspectiva internațională (7,5%) și transferul de cunoștințe către mediul socioeconomic (2,5%).

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Sat
25
Sun
26
Mon
26
Tue
26
Wed
26
Arhivă Radio Chișinău