Universitatea de Stat „Grigore Țamblac” din Taraclia, transformată în sucursală a Universității „Angel Kanchev” din Bulgaria

  • 01 Noiembrie 2023 15:03
Universitatea de Stat „Grigore Țamblac” din Taraclia, transformată în sucursală a Universității „Angel Kanchev” din Bulgaria

Universitatea de Stat „Grigore Țamblac” din Taraclia va fi transformată într-o sucursală a Universității „Angel Kanchev” din Bulgaria. Inițierea negocierilor Acordului între Guvernul Republicii Moldova și cel al Bulgariei privind constituirea acesteia a fost decisă astăzi la ședința Executivului, transmite MOLDPRES.

Prin implementarea acestui acord, vor fi diversificate programele de studii și va crește calitatea acestora, iar absolvenții vor primi diplome de studii la specialități acreditate și recunoscute în Europa. Totodată, vor fi îmbunătățite condițiile de muncă pentru profesori, vor crește investițiile în baza tehnico-materială a universității și se va asigura procesul de internaționalizare și deschidere spre cooperare cu universități din spațiul european.

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a accentuat necesitatea unei instituții de învățământ superior în sudul țării care să ofere condiții europene și studii de calitate: „Implementarea acordului va influența pozitiv viața economică din Republica Moldova prin funcționarea în sudul țării a unei instituții de învățământ superior moderne, prin diversificarea serviciilor prestate de universitate tinerilor din localitate și, nu în ultimul rând, prin stimularea tinerilor de a studia și activa în Moldova”.

Universitatea de Stat „Grigore Țamblac” din Taraclia a fost înființată în anul 2004.

Autoritățile mai menționează că autoritățile din Bulgaria sprijină constant universitatea din Taraclia, prin acordarea asistenței, donații de carte, calculatoare, oferirea burselor pentru studenți, dar și delegarea profesorilor din Bulgaria, pentru predarea unor module in cadrul  formarea și formarea cadrelor didactice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:4,63 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău