Universitatea de Stat din Moldova susține promovarea tinerilor în cariera didactică

  • 18 Noiembrie 2022 14:15
Universitatea de Stat din Moldova susține promovarea tinerilor în cariera didactică

Universitatea de Stat din Moldova a găzduit ieri, 17 noiembrie, de Ziua Internațională a Studentului, evenimentul de promovare a tinerilor în cariera didactică „Ziua Tânărului Pedagog”.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Eucației și Cercetării cu susținerea Misiunii Înalților Consilieri ai Uniunii Europene, la care au participat ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, președintele Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolăescu-Onofrei, rectorul USM, Igor Șarov ș.a.

Scopul evenimentului este de a promova imaginea profesorului și, respectiv, creșterea interesului și a numărului de tineri care vor alege cariera pedagogică, se arată în comunicat.

Expozițiile prezentate de instituțiile participante au fost vizitate de către  reprezentanții universităților și colegiilor cu profil pedagogic din municipiul Chișinău, studenții anului final de la specialitățile pedagogice, profesorii tineri angajați în licee, gimnazii și grădinițe și elevi, viitori absolvenți.

Astfel, Universitatea de Stat din Moldova a prezentat în cadrul evenimentului acțiunile pe care le întreprinde USM pentru consolidarea sistemului educațional din țară și susținerea cadrelor didactice și anume lansarea pentru candidații la admitere și studenți a Programelor „Pedagogul viitorului”; „Debutul Carierei didactice” și „Consolidarea profesională”.

Studenții USM și cadrele universitare ale celor șapte facultăți cu profil pedagogic au informat elevii, prezenți la eveniment, despre programele de studii pedagogice, oportunitățile de dezvoltare profesională și personală în cadrul Universității de Stat din Moldova.

Prin organizarea acestui eveniment inedit la USM, dedicat carierei didactice, Universitatea de Stat din Moldova își reconfirmă, încă o dată, statutul de instituție de învățământ superior, care susține învățământul general din țară și formarea cadrelor didactice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău