Universitatea de Stat din Moldova, statut de invitat permanent la reuniunile Consorțiului Universitaria din România

  • 21 Martie 2023 09:36
Universitatea de Stat din Moldova, statut de invitat permanent la reuniunile Consorțiului Universitaria din România

Universitatea de Stat din Moldova a obținut statutul de invitat permanent la reuniunile Consorțiului Universitaria. În acest sens, Consorțiul Universitaria – cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România – a aprobat instituționalizarea deciziei adoptate în anul 2018 de asociere a Universității de Stat din Moldova, prin semnarea unui parteneriat strategic și acordarea statutului de invitat permanent la reuniunile Consorțiului Universitaria.

Deciza a fost luată în cadrul reuniunii găzduite, în perioada 16-19 martie, de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), la care a participat rectorul USM, Igor Șarov.

De asemenea, la reuniune au fost discutate teme legate de proiecte de legi ale educației și ale cercetării și de alte aspecte privind aria academică națională și internațională, se arată într-un comunicat al USM.

Consorțiul Universitaria a fost creat în 2009 și în prezent reunește nouă dintre cele mai importante universități din România: Universitatea din București, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara, Academia de Studii Economice din București, Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Universitatea „Ovidius” din Constanța.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău