Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad vor colabora pentru asigurarea unui proces științifico-didactic instructiv modern

  • 21 Aprilie 2023 19:00
Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad vor colabora pentru asigurarea unui proces științifico-didactic instructiv modern

Asigurarea unui proces științifico-didactic instructiv modern, un proces de formare profesională a studenților, adaptat la necesitățile pieței muncii, sunt obiectivele unui Acord de colaborare semnat de Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, România, se arată într-un comunicat USM.

Documentul a fost legalizat astăzi, 21 aprilie, în cadrul unei întrevederi a rectorului USM, Igor Șarov și a reprezentantei Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, Prof. Lavinia Betea. La discuții au participat prorectorul USM, Aurelia Hanganu, șefa secției Relații Internaționale a USM, Tatiana Bulimaga, profesoarele USM, Natalia Cojocaru și Angela Potâng.

Astfel, cele două universități vor colabora în domenii de activitate care să promoveze mobilitățile studenților, cooperarea europeană în vederea perfecționării calității studiilor și să promoveze dimensiunile europene în domeniul învățământului superior.

Mai exact, procesul desfășurării Acordului prevede schimburi academice cu participarea profesorilor și specialiștilor; realizarea vizitelor de studiu ale studenților de la diferite facultăți; efectuarea stagiilor de practică a studenților de la ciclu I și ciclu II; ghidarea studenților doctoranzi în cadrul cercetărilor pentru realizarea tezelor de doctorat; inițierea și desfășurarea unor proiecte comune, conferințe, prezentări, workshopuri etc.

Acordul a fost încheiat pentru o perioadă de cinci ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău