Universitatea de Stat din Moldova a stabilit noi acorduri și direcții de cooperarea cu universitățile din România

  • 21 Decembrie 2023 18:34
Universitatea de Stat din Moldova a stabilit noi acorduri și direcții de cooperarea cu universitățile din România

Aflat într-o vizită de lucru la București, la invitația conducerii Universității din București (UB), rectorul Universității de Stat din Moldova (USM), Igor Șarov a avut o întrevedere cu rectorul UB, Marian Preda. În cadrul discuțiilor, cei doi rectori au trasat direcțiile prioritare de dezvoltare și colaborare pentru anul 2024, relatează serviciul de presă al USM.

De asemenea, factorii de decizie ai USM și UB au avut și o ședință în format mai larg, la care au participat rectorii USM și UB, prorectorul pentru Digitalizare a USM, Sergiu Corlat, prorectorul UB, Bogdan Murgescu și consilierul pentru Digitalizare al rectorului UB, Rareș Cristea, mai relatează sursa citată.

În cadrul ședinței au fost discutate direcțiile prioritare de colaborare, în special - formări ale cadrelor didactice, a schimbului academic, elaborarea proiectelor de cercetare comune, acces reciproc la băncile de date științifice, ș.a.

Totodată, Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea Politehnică București au semnat un Acord de colaborare ce prevede activități de educație și cercetare.

 Universitatea de Stat din Moldova (USM) și Universitatea Politehnică București (UPB) vor coopera pe dimensiunea educațională, științifică, tehnică și administrativă în vederea dezvoltării lor, în baza acestui acord.

Documentul a fost semnat la București, de către rectorul USM, Igor Șarov și de către rectorul UPB, Mihnea Costoiu, prezența prorectorului USM, Sergiu Corlat și a prorectorului UPB, Adina Florea.

Cooperarea între cele două universități se va concretiza în activități de educație și cercetare, în schimburi academice pentru profesori, cercetători, studenți și personal administrativ. Direcțiile prioritare de cooperare se vor axa pe domeniul științelor exacte, a aplicațiilor acestora, cercetări comune în Inteligența Artificală, Analiza Datelor, Cloud Computing, etc..

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:11 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău