Universitatea de Stat din Cahul „B.P. Hasdeu” urmează a fi digitalizată. Instituția își propune să contribuie la dezvoltarea domeniului IT

  • 09 Noiembrie 2022 10:55
Universitatea de Stat din Cahul „B.P. Hasdeu” urmează a fi digitalizată. Instituția își propune să contribuie la dezvoltarea domeniului IT

Un acord de colaborare care presupune digitalizarea celei mai mari instituții de învățământ superior din sudul țării a fost semnat de către Universitatea de Stat din Cahul „B.P. Hasdeu”, Universitatea Tehnică a Moldovei, precum și de proiectul EU4Moldova: Startup City Cahul.

Profesorii UTM vor putea preda anumite materii studenților din sudul țării, în timp ce profesorii USC vor beneficia de suport în perfecționarea programului de studii, astfel încât competențele IT ale studenților din regiunea Cahul să corespundă cu cerințele de pe piața de muncă din acest sector, aflat în continuă transformare.
 
În prezent, ca parte a proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul, în cadrul Universității de Stat din Cahul „B.P. Hasdeu” este elaborat și implementat un sistem informațional de management, urmând a fi digitalizate toate procesele academice, se arată în comunicat.
 
De asemenea, în cadrul colaborării, programele de studii ale USC vor fi adaptate la specialitățile din domeniul IT, cu scopul de a asigura calitatea și relevanța ofertei educaționale. În același timp, profesorii din Cahul vor participa la cursuri de formare și perfecționare.
 
Mai multe informații, vă rugăm mult să găsiți în comunicatul de presă atașat. Pentru orice întrebări, nu ezitați să ne contactați la numărul 069926890. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău